Huzura Yolculuk - İstanbul Uluslararası Sanat Derneği Mayıs Karma Sergisi 2024

İstanbul Uluslararası Sanat Derneği İstanbul’da yaşayan ve çalışan Türk ve yabancı sanatçılardan oluşan bir gruptur. Biz, profesyonel, amatör sanatçılara ya da sanata ilgi duyanlara şehirdeki sanat projeleri üzerine çalışmak ve onları birlikte sergilemek için imkan sağlamayı amaçlıyoruz. Suluboya, yağlıboya, fotoğraf, geleneksel İslami hat sanatı, kentsel duvar resmi gibi çok geniş bir yelpazede sanatsal çalışmaları destekliyor ve teşvik ediyoruz.

Başvurmanız için çok teşekkür ederiz!

Aşağıdaki kurallarımızı lütfen inceleyiniz, bundan sonra mesajlaşırız ve sizin eserlerinizin teslimatını ve katılım bağış düzenleyebiliriz. Biz sizinle tanışmak istiyoruz o zaman bizim için Balat’a gelmeniz en iyisi. Herhangi bir sorunuz varsa lütfen sorun.

Mayıs Karma Sergisi 2024 Kurallar

1. İUSD sergileri birlik duygusuyla yapılmaktadır. Sanatçılar, fotoğrafçılar ve mekanda çalışanlar beraber sergiyi hazırlıyorlar. Karşılıklı yardım ruhuyla beraberce güzel bir sergi oluşturmak için çalısıyoruz, tüm katılımcıların aynı ruhla katılmasını ümit ediyoruz.

2. Katılımcı sanatçılar/fotoğrafçılar isimlerini ve kendi fotoğraflarını başvuru form ile’ye göndermelidirler. (Kitapcik ve tanıtım için)

3. Sanatla veya fotoğrafçılıkla ilgili kısa özgeçmişinizi, geçmişte katıldığınız sergileri ve Facebook/Instagram adresinizi başvuru form ile’ye gönderiniz.

4. Katılım - Bağış 450 TL'dir. Öğrenciler için 225 TL'dir. Buna sergi reklamları, kitapçık basımı (her sanatçının 2 kitapçık hakkı vardır), açılış atıştırmalıkları ve diğer masraflar dahildir.

5. Sergi İUSD derneğinde (Bekri Mustafa Sokak 6A, Balat Mah. Fatih/İstanbul) yapılacaktır.

6. Katılımcı sanatçılar eserlerinin fiyatlarını, çerçeve ebatlarını ve başlıklarını en son 21 Nısan'a kadar form ile göndermelidirler. (soru varsa email info@istanbulsanatdernegi.com’a göndermelidirler).

7. 2 boyutlu resimler asılabilecek şekilde gönderilmelidir.

8. Katılımcı sanatçıların eserleri en son 11 Mayıs’a kadar İUSD derneğine (Bekri Mustafa Sokak 6A, Balat mah. Fatih/İstanbul, Türkiye) teslim edilmelidir.

9. İstanbulda oturan katılımcı sanatçıları 18 Mayıs saat 14.00’dan 20.00’a kadar açılış kokteyli için mekanda olmalıdır.

10. Katılan çalışmalar sergi süresince sergi mekanında bulunmak zorundadır. 18-26 Mayıs tarihleri arası çalışmaların sergiden kaldırılması mümkün değildir.

11. Satılan eserlerin toplam bedelinin %10'u IUSD'ye bağışlanacaktır.

12. Eğer mekanda yeterli yer varsa sergilenen eserlerin kartpostalları ve dijital baskıları satılabilir.

13. Satılan ürünün kaybolması, hasara uğraması veya çalınması durumunda İUSD hiç bir sorumluluk kabul etmeyecektir.

14. Derneğimiz satılan eserlerin ödemeleri konusuyla ilgilenmemektedir. Ödemeler sanatçı ve satın alan kişi tarafından alınmaktadır.

15. Shari Lammi küratör ve galeri müdürüdür.

16. Katılımcıların fotoğrafçılar kendi fotoblok ve arka karkas sergiyi ilan etmelerini rica ederiz ve diğer eserler asabilecek haline getirmeniz lazım.

17. Çalışmanızın “Huzura Yolculuk” temasını nasıl ifade ettiğini açıklayan bir paragraf yazılmalıdır. (Başvuruda)

İstanbul Uluslararası Sanat Derneği Mayıs Karma Sergisi 2024 ilişkin sorumluluk reddi beyanı

İUSD aracılığıyla eserlerin sergilenmesinde anlaşmaya varılması durumunda, İUSD sergi süresince sergilenen ve saklanan tüm eserler, sanatçının sorumluluğunda kalır.

İUSD mensupları, sergi süresince, sanat eserlerinin güvenli bir şekilde ve hasar görmeden sergilenebilmesi için mantık kuralları çerçevesinde yapılabilecek her şeyi yerine getirseler de sanat eserlerinden herhangi birinin kaybolması, hasara uğraması veya çalınması durumunda hiçbir sorumluluk kabul etmeyeceklerdir.

Tüm sanatçılar, sanat eserlerinin zamanında galeriden alınmasından ve İUSD Müdürüne uygun bir zamanda teslimatından sorumludur.

Sanat eserlerini satın almak isteyen ziyaretçilere, ilgili sanatçının e-posta adresi veya telefon numarası verilecektir. Eserlerin satışını gerçekleştirmek ve kendi güncel iletişim bilgilerini galeride hazır bulundurmak, sanatçının sorumluluğunda kalacaktır.